Datele sunt sănătoase?

dateleDatele sunt în bucătăria mea locul ei permanent, şi nu doar pentru ca sunt delicioase. Le-am dori pentru ea, sunt un mare substituentului pentru zahăr, au sănătate unic aplicarea proprietăţi şi universală, astfel încât le puteţi utiliza în Mai multe feluri. Şi aproape totul despre proprietăţile şi cu privire la ideea și utilizarea în bucătărie va fi intrarea de astăzi. Şi la sfârşitul de aşteptare surpriză plăcută-o reteta pentru un delicios tort si simplu cu smantana data placinta.

Ştiaţi că daktylowce, adică sus copac pe care cresc datele, cultivata din timpuri preistorice? Şi chiar şi atunci, eu unul apreciat nu numai pentru gustul lor dulce, dar, de asemenea de Est, beneficiile pentru sănătate de dvs. Astăzi în ţările arabe data de palmier este numit si „pomul vieţii” şi datele „fructul vieții”.

În acest moment daktylowce este cultivat în principal în vest Asia de Sud Africa de Nord şi SUA (în principal în California). În Polonia cele mai putem cumpara uscate datele, desi mai frecvent pe rafturile sunt, de asemenea, fructe proaspete. Darul din preţul lor provoacă şi aşa sunt mai susceptibile de o ajunge pentru atunci când uscate fără sâmburi de dvs.

Cum să cumpere bună de dvs?

Gustare sanatoasaDVS, ca obiectivele de mai Mai multe fructe uscate, pot fi păstrate folosind ex. dioxid de sulf sau benzoat de sodiu. Conservarea fructe uscate este de un din şi putrezi împotriva şi le deteriorare, la care sunt expuse în timpul transportului de la celălalt capăt al lumia. PE de o parte este utilizat atât sănătatea noastră, dar pe de altă parte, ştii… conservanti nu sunt bune, mai ales atunci când ne angajăm îngrijire consumă produse îngrijire la mulţime de poartă-le. Prin urmare, prin achiziţionarea datele de pe îngrijire veselă sunt DOAR Noi DOI atenţie acorde toate merită conservate şi, semne, ce sunt conservate si ca alte fructe uscate, este cel mai bun pentru o le cumpăra în revista cu plenitudine ecologice. Aceasta, pentru ceea ce este atenţie merită pielea dvs-ar trebui toate Yuh strălucitoare şi nu sunt si leziuni. În cazul în care veţi vedea că este spart, sau si vizibil precipitatul alb (sau mucegai Doamne fereşte!), uita-aceste pentru datele într-un alt magazin.

Termenul este un bun de zahăr, potasiu si vitamine

Croiască la 80 % din proaspete fructe de dvs este zaharuri simple, care sunt foarte uşor de spart în jos şi, apoi absorbite de organism. Datorită adaugă datele despre mulţime de energie şi sunt atât de des recomandat pentru sportivi şi cei particiapt fizic. Toate Merită ajungă pentru ambele înainte de exerciţiu, de exemplu. în antrenament în sala de gimnastică, şi post-data, de fapt, le pentru o completa musculare IBEO glicogen.

Atunci când este vorba de zahăr în daktylach ce trebuie ştiţi buzna, lucru acest despre toate acesta nu se ridica nivelul zaharului din cordos. Desigur… de îngrijire nu înseamnă că ne pot mânca datele abandoneze. Pentru 100 g de zi cu siguranta suficient.

În plus faţă de zahăr datele conţin, de asemenea, potasiul, care reglează tensiunea arterială la persoanele care suferă de hipertensiune arterială, reglementează lipide-apă şi acid-alcalin.

Un alt element preţioase în daktylach este magneziu, care are un efect calmant asupra sistemului nervos, previne spasme musculare si ajuta la concentrare.

Vitaminele A, B6, C republicat republicat folic acid este important pentru componentele noastre de sănătate, de îngrijire se află în daktylach şi este în despre cantităţi destul de considerabile. CU toata veselă, ştiţi că merită conţinutul tuturor, de vitamine si minerale pot varia în funcţie de varietate.

Fibre, antioxidanti si salicilaţi în datele

Cantităţi mari de fibre alimentare este un alt motiv care ar trebui toţi ne încurajeze toate mănânce de dvs. Aceasta este, după toate, componentă care îmbunătăţeşte funcţia intestinale, reduce nivelul de glucoză în sânge, dă senzaţia de saţietate şi de un digestiv de procesele Nero reglementa dar organismului. Antioxidanti, îngrijire în daktylach nu este lipsă, ajuta la neutralizarea acţiunii de factori externi şi de o imunitatea expediţiei organismului dacâ funcţionează republicat, de îngrijire în mod similar la aspirină, spre deosebire de nu aceasta cadou irita stomacul, expune anti-inflamator, calmarea durerii, şi se pare că, de est de asemenea, reduce temperatura corpului. IESE astfel încât datele sunt fructe de îngrijire pot ajuta la noi toți. Şi acest lucru este destul de bine!

Ce mananca de dvs?

Există multe motive de ce ar putea să vrei să mănânci de dvs, si toate vin în jos la cele două, sunt delicioase si au proprietăţile unice ale pozitiv care afectează sănătatea.

Cercetările au arătat că datele:

  • Adauga putere
  • sprijini procesele digestive
  • sprijini activitatea de inima si sistemul cardiovascular – reduce riscul de infarct miocardic si ateroscleroza, boala coronariană şi accident vascular cerebral
  • reduce problemele de concentrare
  • ajuta să dormi
  • consolidarea imunităţii
  • antiinflamatoare – bună să-i ajute in timpul raceli si infectii virale

Consumul de data de Est asemenea, favorizează ameliorare şi menopauzei organismului şi dezacidulare dar simptome. Favorabil afecta noastre ochii, pielea, parul si unghiile. UN fapt interesant poate fi faptul că datele calitate în timpul sarcinii întăreşte musculatura uterului, care rezultă în cursul mai blande de naştere. Datele, est de asemenea, reduce postpartum sangerarea şi facilita recuperarea fundul despre nastere. Şi mâncat în timpul alăptării, oferi (prin laptele matern) maluszkowi valoroasă de minerale şi vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *